Worsten maken, specialiteit slager Rob Maas

Voor lekkere worst, rollades en andere huisgemaakte vleeswaren moet je in Oosterend zijn. Worsten maken is de specialiteit van slager Rob Maas.

De ambachtelijkheid straalt er vanaf in dit pareltje in de Peperstraat in het pittoreske Oosterend. De vitrine vol delicatessen, allemaal huisgemaakt door de slager zelf. Met vlees van runderen en varkens van het eiland.

Het zijn onder meer worsten van Rob Maas waarvoor menig liefhebber naar Oosterend komt. Gekookte worst, leverworst, metworst, grillworst, droge en andere worst, hij staat er om bekend. "Worstenmakerij is een soort uit de hand gelopend hobby", vertelt de slager. "Ik heb het altijd al leuk gevonden."

Met Texelse ingrediënten, heerlijk van smaak en in brede kring gewaardeerd. Ook door gerommeerde jury's meerdee keren berkoond, de prijzenkast van deze slager is goed gevuld. Populair zijn ook de belegde broodjes, zoals met warme grillworst, evenals de worstpakketjes, gevuld met vier soorten worst. Lekker voor bij de borrel.

Rob houdt de barometer in de gaten. Menig klant steekt bij mooi weer graag de barbecue aan. En loopt dan eerst bij de slager binnen voor gemarineerde karbonades, kip, worsten, hamburgers, spiesjes en ander barbecuevlees. Rob: "Als de weersvooruitzichten goed zijn, loopt het storm." In de koudere maanden is er veel vraag naar zijn gourmetschotels, gevuld met stukjes biefstuk, varkenshaas, kip en kalkoenfilet, deels gemarineerd. En met kerst gaan er veel huisgemaakte rollades over de toonbank. Vers gebraden rollades en rosbief zijn er overigens het hele jaar door verkrijgbaar. Ook de schnitzels, slavinken, saucijzen en andere vleesproducten van Rob vinden gretig aftrek.

Ook menig toerist weet de slagerij te vinden. Rob: "Er komen er hier best veel die elk jaar of zelfs meerdere keren per jaar op vakantie zijn en de slagerij binnen stappen. En ook veel passanten, die tijdens hun fietsrit over het eiland even opsteken in Oosterend. Desgewenst verpakt rob het vlees vacuüm dan kunnen mensen het mee naar huis nemen.

Echtenote Meta helpt vrijwel dagelijks mee in de slagerij en wisselt dit af met haar baan in de kinderopvang. "Behalve worst en allerlei soorten vlees verkopen we hier ook vers brood van Bakker Timmer, Texelse boerenkaas en tulpen en verse eieren van Auke Poede."

De slagerij biedt volop afwisseling. Medewerkster Amke Dennenberg heeft er plezier in en hoort de slager graag zingen. "Je hoort Rob boven de gehaktmolen uit. Bijzonder is ook dat Rob alle vaste klanten bij naam kent, ook elke baby die wordt geboren."

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.